5 kilo in 3 dagen verliezen?!

tot 5 kilo aan vet afvallen in 3 dagen?! Dat klonk als muziek in mijn oren zodra ik hoorde wat dit ‘crash’ dieet beloofde, maar ik geloofde er helemaal niks van “Wat een onzin” dacht ik meteen. Maar besloot toch om er wat meer onderzoek in te steken. Normaal gezien ben ik erg tegen diëten, en gewoon voor een gezonde levensstijl. Maar toch wilde ik dit dieet proberen, het zijn maar 3 dagen, dus wat had ik te verliezen?

Het is een vrij streng plan. Je moet de onderstaande voedingsmiddelen eten, en mag niks tussendoor eten, wat voor mij een hel was, aangezien ik normaal 5 a 6 kleine maaltijden op een dag eet.

Zo ziet het dieet eruit:

Dag 1:

Ontbijt: 1 boterham ( het liefst volkoren), 2 eetlepels pindakaas, 1/2 grapefruit en 1 kop koffie.

Lunch: 1 boterham, 1/2 blikje tonijn en 1 kop koffie.

Diner: 90 gram vlees naar keuzen, 1 cup groene bonen, 1 appel, 1/2 banaan en 1 cup vanille ijs.

Dag 2:

Ontbijt: 1 boterham, 1 ei en 1/2 banaan

Lunch: 1 cup cottage cheese ( ik gebruikte Griekse yoghurt!) 5 crackers en 1 ei.

Diner: 2 hotdogs (zonder broodje) 12 cup wortels, 1 cup broccoli, 1/2 banaan en 1/2 cup vanille ijs.

Dag 3:

ontbijt: 1 plak cheddar kaas, 1 appel en 5 crackers.

Lunch: 1 boterham en 1 ei.

Diner: 1 blikje tonijn, 1/2 banaan en 1 cup vanille ijs.

e98b299fce9c05555b1c08e3f1386c39

Misschien merk je al op dat het niet veel is wat je te eten rkijgt, dat is omdat het een soort vastte dieet is. De bedoeling is dat je dit 3 dagen volhouden en daarna weer ‘normaal’ gaat eten.

Dag 1 ging vlekkeloos, ik zat tamelijk vol, alleen kreeg ik tussen lunch en dinner toch wel wat honger, maar dit was absoluut geen probleem.

De problemen kwamen pas bij dag 2! Omdat ik niet gewend was aan zo’n lage calorieën op 1 dag, kreeg ik barstende hoofdpijn, en had ik een constant honger gevoel. toch heb ik doorgezet want ik zou en moest dit dieet een kans geven.

Dag 3 ging een stuk beter. Ik had nog wel hier en daar wat honger, maar niet meer zo erg als op dag 2! Natuurlijk werd mijn dag beloont met wat vanille ijs..

Het resultaat:

Jullie vragen je zeker allemaal af of dit dieet nou eigenlijk werkt, en of je er inderdaad zoveel vanaf valt! Ik kan jullie met opgeheven hoofd zeggen dat ik in die 3 dagen maar liefst 2 kilo ben afgevallen! Het zijn er gen 5.. maar nog steeds ben ik hier ontzettend blij mee! Ik heb die 3 dagen er niet bij gesport, omdat ik niet zo veel energie had oor de dagen heen.. anders was het misschien wel meer geweest! Ik ga dit dieet zeker een paar over een paar weken nog eens proberen!

Hebben jullie al eens van dit dieet gehoord?

-xx-

Anne

Advertenties

39 gedachtes over “5 kilo in 3 dagen verliezen?!

 1. Hmm ik weet niet echt wat ik van dit dieet moet vinden. Zelf eet ik gewoon gezond en een keer per weekend neem ik een beetje chips. Hierdoor ben ik een aantal kilo’s afgevallen zonder super streng voor mezelf te zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. Het is niet goed om zoveel in zo weinig tijd te verliezen. Je komt namelijk ook niet in 3 dagen aan, haha! Ook krijg je veel te weinig voedingsstoffen binnen, werkt allemaal niet. Wil je echt afvallen? Eet dan een tijd suikervrij en probeer minimaal 1500 kcal binnen te krijgen 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Ik had het ergens anders ook gelezen dit dieet, en vraag me vooral af hoe het dan na die 3 dagen gaat. Of die 2 (of 5) kilo er niet razendsnel weer bij komt als je normaal gaat eten. Vaak is het vooral vochtverlies de eerste kilo’s. Ik ben zelf bijna 25 kilo afgevallen in 1,5 jaar tijd en merk hoe snel het er ook weer bij kan komen. Het is en blijft opletten met wat je eet.

  Liked by 1 persoon

 4. Bedankt voor de review! Maar wat het nadeel is van dit dieet, in mijn ogen, is dat je een zogenoemd jo-jo effect creeert. Want je ‘hongert jezelf uit’ drie dagen lang, met resultaat natuurlijk, maar dan ga je weer normaal eten, dus dan komt het gewicht er toch gewoon weer bij op? Xoxo

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Meest gelezen artikels van 2015 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s