Happy new hair! Van donkerbruin naar blond

Ja je lees het goed in de titel, ik heb weer een nieuwe haarkleur! shocker… not. Ik heb deze blog nou al ongeveer een half jaar, en  ik heb zeker al 3 artikels geschreven over dat ik mijn haarkleur alweer ging veranderen. Ik ging van fel rood, naar donkerrood, naar bruin, naar paars en nu … naar blond!

Het was weer gewoon een spontane ingeving om blond te gaan. ik was namelijk al donker geverfd voor ongeveer 4 jaar en wou nou toch weer wat lichter gaan. Dit kan natuurlijk alleen door te blonderen , wat super slecht is voor je haar! Als je bij ons de salon binnen zou komen zouden we het ook iedereen afraden om hun hele haar te blonderen. Maar ik hou nou eenmaal van experimenteren en waagde het erop.

Mijn hele haar is uiteindelijk geblondeerd met 6% .. toen ik uit de bleek kwam schrok ik me kapot, ook al wist ik dit zou kunnen gebeuren. Mijn haar was namelijk fel oranje, omdat ik het natuurlijk van te voren voor 2 jaartjes rood had.  daarna zijn we eroverheen gegaan met verf en hebben we super veel dunne plukken erin gezet.! het kostte uiteindelijk 6 uur lang aan werk .

Before and after:

fotomsfotoaz

Ik ben er persoonlijk echt super blij mee! Het was wel even wennen hoor om mezelf weer zo licht te zien… Maar ben er erg tevreden mee. Natuurlijk was mijn haar wel dood onderaan, dus we hebben een paar centimeter eraf moeten halen, maar persoonlijk vind ik het alles waard.

Zoals je misschien al kan zien is mijn kleur ook vrij assig nu! Wat echt helemaal in komt deze zomer. Het kost wel wat werk om de kleur zo te houden zonder dat de as kleur eruit trekt, maar dat is het allemaal waard.

Het is nu ongeveer al anderhalve week geleden dat ik dit gedaan heb, en nu is mijn haar gelukkig helemaal herstelt. ( lang leve conditioner, haar serums en maskers!)

Wat vinden jullie van mijn nieuwe kleur?

-xxx-

ps: volg jij mij al op bloglovin

24 gedachtes over “Happy new hair! Van donkerbruin naar blond

  1. Ziet er goed uit, zeg! Dat is mooi gedaan 🙂 Ik wilde ooit ook weer terug van bruin naar blond (heb van mezelf redelijk lichtblond haar) en ik liep er echt bij als een wortel, oops… Haha.

    Like

  2. Mooi ! Ik zit ook te dubben om naar blond te gaan (of blonder) omdat ‘ze’ zeggen dat de grijze haren dan minder opvallen . Ik ben van mezelf donkerblond/peperenzout en heb het nu middenbruin gekleurd.

    Geliked door 1 persoon

    • Het is inderdaad zo dat als je lichter gaat ; grijze uitgroei minder opvalt! Ik heb mijn moeder laats ook blond gemaakt, en je ziet haar uitgroei nauwelijks (ze heeft ook bijna wit-grijze haren) toen ze ze nog donkerder had viel dit echt heel erg op en moest ze ze echt om de 4 weken verven… Nu wacht ze makkelijk 6-8 weken x

      Geliked door 1 persoon

      • Dat is bemoedigend om te horen 🙂 Ik moet nog iets grijzer worden denk ik, anders valt mijn donkere uitgroei weer te veel op. Het blijft lastig ook omdat bij mijn huidige kapper de verf niet goed pakt op mijn grijze haar. Schijnt aan het merk te liggen dat ze gebruiken. Dus ik moet ook op zoek naar een goede verfkapper.

        Geliked door 1 persoon

      • Oh ja inderdaad! Grijs haar dekt inderdaad lichte kleuren slecht maar voor de kapper zou het toch geen probleem moeten zijn omdat het vrij makkelijk op te lossen is door het eerst voor te pigmententeren! Hopelijk vind je snel een goede kapster!

        Like

  3. Pingback: Hoe krijg je grijs (geverfd) haar |

Plaats een reactie