Een maand lang geen toegevoegde suikers

Suiker-1024x509

Heel stoer zei ik aan het begin van het jaar tegen iedereen “Ik heb geen goede voornemens dit jaar, ik zie wel wat gaat komen” Maar heel stiekem blijft de cliché afvallen er toch altijd bij zitten. Ik nam me voor om in héél Januari geen toegevoegde suikers te eten, en tot mijn verbazing heb ik het volgehouden!

Ik ben zoals vele mensen een echte zoetekauw, ik hou van alles waar suiker inzit; koekjes, snoepjes, frisdrank noem het maar op. Het is natuurlijk geen geheim dat al die dingen ontzettend ongezond zijn, en het eigenlijk een beetje over de top raakte bij mij. Makkelijk at ik een heel pak koekjes op in één uurtje. Dan heb ik het niet eens over een grote zak chips, ik kon er voor zorgen dat die binnen 45 minuten was verdwenen.

Dit jaar besloot ik dat dat dus echt niet meer kon, ik moest toch een beetje op mijn gezondheid gaan letten. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om echt alle suikers uit je voeding te strepen, daarom stelde ik de volgende regels voor mezelf op:

  • Geen chips, snoep, frisdrank, koekjes, chocolade of wat dan ook.
  • Geen fast food meer, Pizza’s, frieten en Mac Donalds worden geschrapt
  • Geen alcohol
  • Geen zoet broodbeleg

sugar-evil.jpg

De eerste week was het pure hel, dat moet ik toch wel toegeven. Mijn brein  smeekte gewoon om suikers “Wat is nou één koekje?” “Wat is nou één glaasje wijn?”. Gelukkig was ik zo vastberaden en heb ik de verleidingen kunnen weerstaan.

De weken daarna gingen stukken makkelijker. Alleen de tijd na  het avondeten en voor het slapen gaan  blijf ik soms moeilijk vinden. Ik had niet écht perse zin in snoep ofzo maar gewoon iets om op te kauwen. Soms was een stukje fruit genoeg, andere keren moest ik gewoon afleiding hebben.

sugar.jpg

En wat heeft dat nou gebracht die ene maand? Nou ik ben 4 kilo afgevallen, voel me fitter en heb geen opgeblazen gevoel meer ( Klinkt dat niet als een afval reclame op tv ? 😉 Ik ga het proberen om in de maand Februari het nog eens vol te houden, ik ben nou eenmaal toch bezig.

Hebben jullie dit al eens geprobeerd?

-xxx-

Anne

PS: Volg jij mij al op bloglovin

 

 

47 gedachtes over “Een maand lang geen toegevoegde suikers

  1. 4 kg. Af omdat je geen suiker nam. Dat had ik niet gedacht. Ik wou ook eens doen, minder suiker. Ik ben er verslaaf aan. Maar ik ben bang dat ik er veel last van heb. Leuk dat je hier over schrijft. Maar ik doe het niet om af te vallen, maar hopelijk beter te voelen. En te veel suiker is ook niet echt goed.

    Geliked door 1 persoon

    • Ik had het ook echt niet gedacht, maar toen ik op de weegschaal stond was ik echt ontzettend blij!! Ja ik voel me echt 100x beter in mijn vel al na die ene maand, ik zou het zeker gewoon eens proberen (:

      Like

  2. Wauw! Vind het een heel goed initiatief! Toen ik het las dacht ik ‘oei dat zijn wel veel eisen, dan mag je echt bijna niks meer’ maar dat je het hebt volgehouden is echt goed! Heb je geen cheat day?

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel!!!! Ik had ook echt niet verwacht dat ik het vol ging houden, ben echt wel trots op mezelf haha! In Januari had ik geen cheat day nee, ik wou het helemaal doorzetten. Maar is misschien wel een goed idee voor de komende maanden, gewoon 1x per week iets kleins ofzo! 😉

      Geliked door 1 persoon

      • Jaa precies! Ik dacht namelijk gelijk aan een cheat day, want kan niet geloven dat ik het een maand vol zou houden haha 😉

        Geliked door 1 persoon

  3. Wauw!!! Meid wat geweldig!!! En super goed bezig!!! 🙂 Je kan het !!! 🙂 ik heb nog niet geprobeerd om geen suikers te eten… Maar het brengt me wel op een idee! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  4. waaw wat goed! Ik wou dat het bij mij zo vlot ging maar ik ben echt een snoeper en ik maak mezelf jammer genoeg vaak blaasjes wijs! 4 kilo is echt spectaculair op 1 maand! Super goed gedaan!

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel! Kwa uiteten was het best wel lastig! Ik ging vaak gewoon voor een maaltijd salade, of een belegd broodje.. Ook heb ik erg genoten van mijn carpaccio bij de italiaan 😉 toetje moest ik helaas laten staan natuurlijk, maar achteraf was ik altijd blij dat ik het niet gedaan had!

      Like

  5. Wauw wat goed! Op dit moment ben ik bezig met afvallen en probeer ik ook alles te vermijden waar suiker in zit, maar heel soms smeer ik wel een boterham met chocolade pasta om niet te streng te zijn voor mezelf.. maar misschien moet ik mezelf ook maar uitdagen om dat zelfs even te laten liggen. Gelukkig sport ik daarnaast minimaal 3 keer per week, dat scheelt dan weer!

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel! Ja dat is niet verkeerd toch als je er ook nog bij sport! Dat kan ik helaas nog niet door een operatie, maar dan zie je pas echt goed het verschil! En ik bedoel.. Wie kan nou ook een boterham met chocolade pasta laten staan haha, daarom haal ik het nooit in huis! X

      Like

  6. Wauw! Wat een prestatie, enorm knap! Ik ga vanaf 10 februari tot eind maart ook geen fastfood meer eten. Alleen geen fastfood eten voor 1,5 maand vind ik al een uitdaging, haha. Hierover komt deze week ook een blogpost online op mijn site, maar ik ben heel benieuwd wat jij allemaal verstaat onder fastfood? Zoveel mensen denken daar anders over namelijk. Liefs, Kim

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel!! Klopt inderdaad, heel erg veel mensen denken er anders over! Ik zou zeggen; mac donalds, burgerking etc. Pizza, chinees, hamburgers.. Noem het maar op! Ongezonde dingen die je kant en klaar koopt zet ik ook nog even in het lijstje 😉 ik kijk zeker even naar jouw blog!

      Like

  7. Toevallig heb ik laatst zelf een artikel geschreven over eten waar suiker in zit. Ik had nooit verwacht dat er in zoveel producten (die je normaal gesproken ook zal eten) suiker zit. Ik vind het echt knap van je! Je hebt echt een goede doorzettingsvermogen. Liefs

    Geliked door 1 persoon

  8. Wat verschrikkelijk goed van je! Wauw, ik weet niet of ik dat zou kunnen hoor. Als ik er aan denk dit nu in februari te doen, denk ik meteen aan bijvoorbeeld valentijnsdag waar ik me dan moet inhouden, de verjaardag van mn vriendin, enz. Hoe deed je dat dan? 😮 x

    Geliked door 1 persoon

  9. Wow super knap van je! Het lijkt mij een van de moeilijkste dingen, werkelijk overal zit suiker in. Maar je hebt gelijk, het is gif voor je lichaam. Ik wil het ook graag een keer doen, kijken wat het met mijn lichaam doet. Succes met voortzetten! X

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie